Vad är öppningsbonus?

Öppningsbonus är något som de flesta spelbolag använder sig utav för att locka nya kunder. Öppningsbonusen brukar bestå av en viss procent upp till ett visst värde. En öppningsbonus på 100% upp till 2000 kr innebär att du som mest kan få 1000 kr i öppningsbonus. Det vill säga, sätt in 1000 kr och få 100 %, 1000 kr extra vilket blir 2000 kr totalt på ditt spelkonto att spela för.

Du kan inte ta ut din öppningsbonus direkt, utan spelbolagen har regler och omsättningskrav för hur många gånger som du måste omsätta din bonus innan du kan ta ut några pengar. Det är viktigt att läsa på reglerna för den öppningsbonus som du tänkt att utnyttja. Läs på om vilket omsättningskrav som gäller för just din bonus.

När kan jag ta ut pengar för min öppningsbonus?

Du brukar ofta kunna ta ut din egen insatta del när som helst men riskerar då att förlora de pengar som du vunnit för dina bonuspengar. Har du själv satt in 1ooo kr, erhållit en bonus på 1000 kr och kanske vunnit så du har 5000 kr totalt på kontot så kan du som sagt normalt sett inte ta ut alla pengar förrän omsättningskravet är uppfyllt för din öppningsbonus. Däremot kan du välja att när som helst ta ut dina insatta 1000 kr men riskerar då att förlora de 4000 kr som du vunnit. Så fort omsättningskravet är uppfyllt så kommer du ha tillgång till alla dina inspelade pengar. Det är däremot inte alla spelbolag som meddelar när omsättningskravet är uppfyllt utan det får du som spelare själv hålla reda på och aktivt kontrollera ditt spelkonto vad som är tillgängligt för uttag.

För och nackdelar med öppningsbonus

Fördelen med en rejäl öppningsbonus är att du ger ditt spelkonto en bra start. Du får oftast minst dubbelt så mycket pengar att röra dig med och kanske vågar ta lite större risker. Det vill säga, du har råd att satsa lite högre för att vinna stort. Du har också råd att förlora lite i början men ändå ha en slant kvar på kontot att spela för. Vi har själva vid spel utnyttjat en bonus på 100 % upp till 2000 kr. Förlorat ca 1500 kr och haft 500 kr kvar på kontot när en högre vinst kommit vid casinospel. Därefter har vi lyckats omsätta bonusen x antal gånger och därefter kunna ta ut en vinst på ca 5000 kr. Detta skulle inte ha varit möjligt om vi struntat i öppningsbonusen då våra 1000 kr skulle tagit slut eftersom vi inledde med att gå 1500 kr back innan vi vann.

Nackdelen med öppningsbonus är att om du vinner rejält så kan du alltså inte ta ut pengarna förrän du omsatt din bonus ett visst antal gånger. Det gör att du inte kan sluta spela på ett bra tag förrän du får tillgång till pengarna. Pengarna är alltså frysta. I många fall så spelar man därefter bort vinstpengarna och går back. Kan man klara sig utan öppningsbonusen och lyckas vinna så är det så klart mycket bättre då du kan välja att avsluta ditt spel när som helst och ta ut vinstpengarna.