Här finner du information om vad rake och rakeback är för något samt hur den räknas ut. Begreppet rake förekommer när du spelar poker online. Vill du veta mer hur det fungerar med rake så kommer vi förklara detta för dig. Är du dessutom intresserad av var du hittar pokerum med bästa rake så kan du läsa längre ner på sidan.

Vad är Rake?

Rake är en liten summa pengar som tas av pokerpotten vid varje  pokerhand som spelas. Man kan säga att alla online poker sidor tar ut en liten avgift för ditt pokerspelande. Det är online poker sidans sätt att tjäna pengar på dig som spelare. Om rake inte skulle finnas så skulle pengar hela tiden flyttas runt och byta ägare och ”huset” skulle inte få någonting.

Hur räknar man ut Rake?

Rake räknas ut med hjälp av en viss procent som tas från den totala prispotten i varje pokerhand. Hur mycket rake som tas ut skiljer sig mellan olika online poker sidor. Man har olika procentsats för hur mycket man tar i rake. Vid spel med mindre blinds så blir också raken mindre. Vid högre insatser så är det mer pengar som försvinner och går tillbaka till online poker sidan där du spelar.

exempel på rake: Du vinner en pokerhand värd 60 dollar. Online poker sidan tar ut 2 % i rake vilket är 1,6 dollar som försvinner från potten och går tillbaka till huset. Du själv får behålla 58,4 dollar av potten.

Vad är Rakeback?

Rakeback är något som du kan få om du spelar poker online. Rakeback är pengar tillbaka för ditt flitiga pokerspelande. Det är online poker sidans sätt att bjuda tillbaka för ditt lojala pokerspelande. Går du plus/minus noll på ditt pokerspelande en månad men har spelat väldigt många händer så kan du få en rejäl rakeback, dvs cashback – pengar tillbaka och därmed gå med vinst. Vissa pokerspelare som spelar för väldigt höga insatser lever på sin Rakeback. De kan exempelvis få tillbaka 30.000 kr i rakeback och klara sig på den summan. Vissa pokerspelare går till och med back vid pokerborden men lyckas vända det negativa resultatet till plus tack vare rackbacken.

Hur räknar man ut Rakeback?

Rakeback räknas ut genom en viss procent av den totala raken som en pokerspelare genererat under en vecka eller månad.

exempel på rakeback. Låt oss säga att online poker sidan som du spelar hos har tagit en total avgift (rake) för dina samtliga spelade händer under en månad som uppgår till 10.000 kr. Du har ett avtal med online poker sidan som ger dig en rakeback på 20 %. Det skulle innebära att du får 2000 kr tillbaka till din bankrulle. Utan Rakeback är det oerhört svårt att bygga en bankrulle och att få den att växa. En pokerspelare hinner med ungefär 60 händer på en timme. Du kan själv räkna ut att det blir en hel del rake (som huset tar) på de händerna. Tittar du över den totala raken för en hel vecka eller månad så är det så klart ännu mer. Vissa spelbolag ger ingen rakeback och med andra ord är det en hel del pengar som du går miste om du spelar hos ett sådant bolag.

Rakeback = Pengar tillbaka för din bankrulle!

Matematiken är enkel!. Spelar du poker och har en bra rakeback deal i ryggen jämfört med att spela helt utan rakeback så kan man säga att rakeback dealen gör att du får betalt för att spela poker. Om du spelar poker utan en rakeback deal så ger du bokstavligen bort pengar till spelbolaget som annars kunde ha varit rena pengar som gått tillbaka till din bankrulle.

Cash Game Rakeback Exempel:

Om pengarna i potten är värd totalt $40 när handen är vunnen kan sidan ta ut $2 i rake. Denna rake som betalas till sidan kommer delas involverade i handen. Om du har en rakeback deal så kommer du får en stor procent av din del av dina rake pengar betalda tillbaka. Om du inte har en rakeback deal kommer du inte få något av pengarna tillbaka. Så de spelare som har en rakeback deal vinner i teorin mer per timme, dygn, vecka och månad än de som inte har en rakeback deal.

Poker Turnerings Rakeback Exempel:

Pokerturneringar tar avgifter istället för cash game rake. Skillnaden är att Poker Turneringar har en fast summa som man betalar, summan på avgiften varierar. De pokerspelare som har en bra rakeback deal kommer normalt sett få en stor procent av pokerturneringsavgiften betald tillbaka.

Okej, jag förstår hur Rake och Rakeback fungerar, men hur får jag till ett högt rakeback avtal!?

Vissa spelbolag sponsrar pokerspelare som spelar med höga insatser genom att ge dem en högre rakeback än en vanlig pokerspelare med lägre insatser. Det absolut bästa som vi kan föreslå är att du spanar in sidan RakeMeBack. Här hittar du pokersidor med bästa rakeback! Via deras sida så får du till ett mycket bättre rakeback avtal när du spelar poker online. Rakeback avtalen ligger omkring 30% – 70 % vilket är fantastiskt bra.

Rake