Chelsea – Swansea möts i kväll 9/1 i engelska liga cupens ena semifinal och du kan se matchen via Live stream! Ett erbjudande från spelbolaget Unibet.

På Chelseas hemsida går bland annat att läsa inför semifinalen; Ett annat spel, en annan tävling, och det är en uppgörelse mellan Premier League lagen Chelsea – Swansea för att ta en plats på Wembleyi finalen. Klubb historikern Rick Glanvill och klubb statistikern Paul Dutton fokuserar på de första 90 minuterna … 

Ikväll börjar Chelsea sin 11: e Ligacup semifinal genom tiderna och de strävar efter att lyfta bucklan för femte gången i deras historia. Endast Liverpool (10 segrar) och Aston Villa (fem segrar) har lyft trofén vid fler tillfällen.

Helgen FA-cupen seger mot Southampton var den sjätte där Blues har producerat fem eller fler mål i en match den här säsongen, och matchen mot Leeds i förra omgången av Ligacupen slutade 5-1 till Chelsea.

Chelseas andra matcher i denna cup har hittills resulterat i en 5-4 seger över Manchester United och en 6-0 utklassning av Wolverhampton Wanderers. Chelsea har anmärkningsvärt gjort totalt 16 mål i årets cupspel.

En intressant iakttagelse är att detta är det längsta Swansea någonsin har nått i Ligacupen.

Frank Lampard i Chelsea fick stor uppmärksamhet att när han under helgen nådde 1980/90-talets ikon Kerry Dixons sammanlagda målskörd med 193 mål i alla tävlingsmatcher och med det klev upp på andraplatsen genom tiderna i klubbens mållista.

Lampard har aldrig spelat mot Swansea för Chelsea, men var på lån hos dem från West Ham under 1995/96, vilket resulterade i nio framträdanden.

Chelsea – Swansea Live stream

Matchen Chelsea – Swansea sänds ikväll kl. 20.45 onsdagen den 9 januari via Unibet Live stream!

 

Chelsea - Swansea Ligacupen