För den som gillar att spela på sportevenemang har två spännande saker hänt på senare tid, som gör spelupplevelsen till något helt annat än det var för ca 15 år sedan.

Titta på: Franska Öppna Final 2023 Stream Novak Djokovic – Casper Ruud

Sportspel på Internet

Den första omvälvande skillnaden kom när sportspel på nätet infördes. Nu behövde man inte längre gå till kiosken och fylla i en kupong för att spela på t ex fotboll eller ishockeymatcher. Istället kunde man stanna kvar hemma vid datorn och spela. Insättningen gjordes på några ögonblick med till exempel betalkort, och spelen kunde läggas fram till bara några ögonblick innan matchstart. För den som hade en tunn plånbok kunde 100kr räcka till många spel, även vid förlust, eftersom en del spelsajter godkände spel för så lite som 1 krona. Utbetalningar gick också snabbt och under hela processen behövde man aldrig lämna sin stol. Fina bonusar kunde man också få, men här gällde det att se upp med snåriga omsättningskrav om ville kunna ta ut pengar i slutändan. Omsättningskrav innebär nämligen att man kan behöva spela på så många event att pengarna hinner ta slut om man inte har turen med sig.

Livebettingrevolutionen

Det skulle dock komma ytterligare en förändring av sportspelen, som kanske var än mer omvälvande än den första. Livebetting. Detta nya koncept innebar att möjligheten att satsa inte tog slut när matchen började. Istället kunde man spela på en mängd olika saker under nästan hela matchens gång. Det ska dock sägas att oddsen justeras under matchens gång utifrån hur matchen utvecklas. Så om t ex ett bottenlag gör 1-0 mot ett toppenlag, så går det efter detta inte att spela på vinst för bottenlaget med samma höga odds som i början av matchen, men det går fortfarande att spela. I en tennismatch kan man t ex (om spelbolaget erbjuder detta) spela på varje enskilt game, vilket kan vara väldigt lukrativt om man hittar ett bra system för sitt spelande.

Utmaningen med livebetting är att försöka läsa av hur en match utvecklar sig så tidigt som möjligt. Märker du av tidiga tendenser av att det på pappret bättre laget inte är i toppform, att det på pappret sämre laget kämpar hårt och faktiskt håller på att koppla ett grepp om matchen? Då kan det vara ett gyllene läge att satsa på vinst på det ”sämre” laget och få höga odds, trots att vinstchansen är högre än vad oddsen avspeglar. Det är alltså en klar fördel att kunna se själva matchen om man använder livebetting, något som spelbolagen ibland själva ger möjlighet till.