Är du nybörjare inom odds och betting? Ja då finns det mängder med kriterier att tänka på och lära sig innan man blir en fullblodad ”bettare”!

Oddsbonusar

För att överhuvud taget komma igång och tippa på t.ex en fotbollsmatch eller en hockeymatch så måste du registrera dig hos ett spelbolag. Nätet vimlar av spelbolag som erbjuder spel inom olika idrottskategorier. Alla dessa spelbolag erbjuder något som heter oddsbonus som ger din plånbok en extra skjuts för att just du ska börja spela hos dem. Oftast brukar man erbjuda en viss % på din första insättning. En normal insättningsbonus ligger någonstans mellan 100 % och 300 % upp till en vissa summa pengar.

Exempelvis:

”Vi erbjuder en bonus på din första insättning på 100 % upp till 1000 kr.”

Det innebär att om du sätter in 1000 kr hos spelbolaget när du registrerar dig så får du 1000 kr extra i bonus att spela för.

Konkurrens mellan spelbolag om bäst bonusar

Här brukar spelbolagen konkurrera med varandra om att erbjuda allt bättre bonusar för att locka till sig dig som spelare. Just konkurrensen mellan spelbolagen och den ökande takten av spelberoende i Sverige gjorde att bonusarna skenade i höjden fram till den 31 december 2018. Vad hände egentligen då? Jo den nya svenska spellagen trädde i kraft där mycket handlade om att begränsa bonusarnas framfart och samtidigt ta kontroll över spelberoendet i vårt avlånga land. Den nya lagen innebar bland annat att spelbolagen endast fick erbjuda 1 st bonus vid registrering och sen inget mer. Dessutom ska alla spelbolag vara kopplade till spelpaus.se.

Slutet för reloadbonusar

Förut så kunde man registrera sig hos ett spelbolag och ta del av öppningsbonusen och sedan blir erbjuden så kallade reloadbonusar med tiden. Dessa reloadbonusar var ett sätt att behålla dig som kund och spelare. Men dessa reloadbonusar vara också med och bidrog till ett ökat spelberoende. Den nya spellagen såg till så att reloadbonusarna blev otillåtna och något som samtliga spelbolag var tvungna att följa. På så vis tävlar konkurrerar fortfarande spelbolagen på samma villkor även om reloadbonusarna är borta. Spelpaus.se och minskningen av nya bonusar har garanterat lätt till ett sundare spel bland oss svenskar. Här kan du hitta nya casinon med bonus som du kanske tidigare inte spelat hos.

Börja spela, vilket spelbolag ska jag välja?

Ja dels behöver man se över vilket utbud som spelbolagen erbjuder. Finns de spelutbud på de matcher som du är intresserad utav? Sen ska man vara vaksam över att det inte alltid är den högsta oddsbonusen som är den bästa. Det är alltid viktigt att läsa på om villkoren för bonusen och framförallt se vilket omsättningskrav som spelbolaget satt för att du ska kunna få ut några pengar. Här kan det skilja en hel del från spelbolag till spelbolag. Vi brukar rekommendera att man registrerar sig hos någon av de största bolagen (bet365 eller Unibet). Ibland kan det dock vara annorlunda spelvarianter som förekommer hos vissa spelbolag men saknas hos ett annat. Dessutom kan det vara av intresse att man vill se ett visst idrottsevent via live streaming som endast finns hos ett spelbolag. En bra nätsida som förklarar oddsbonusar och var du kan hitta dem är dagensbetting.se. Vi rekommenderar att du läser på så mycket som möjligt innan du registrerar dig och lägger ditt spel. Läs mer här.